Twitter Live Cooking Sessie #Tweetjam4

09/02/2012 0
Twitter Live Cooking Sessie #Tweetjam4

Heeft u de vierde tweetjam (#tweetjam4 op Twitter) gemist? De tweetjam bezocht in deze editie de beurstand van FoodInnovation 3.0 (Horecava, Rai, Amsterdam). De Horecava-bezoekers en pers konden live zien en proeven hoe de kook-teams, vanuit een blackbox met speciale producten, mooie gerechten creëerden.

Een video van sfeerbeelden is nu beschikbaar.

Om alle publicaties, foto’s, video en deelnemers van dit evenement in een overzicht te zien, bekijk de volgende link: http://benelux.koppertcress.com/content/tweetjam4

Wat is de tweetjam?

De term ‘tweetjam’ is inmiddels een bekend begrip. Bij dit evenement bereiden een aantal koks verschillende gerechten, terwijl dit live te volgen is via de nieuwe media (Facebook, Twitter etc.). Tegelijkertijd is er voor de kijkers en volgers gelegenheid om met de deelnemers, via Twitter, te reageren op wat er gebeurd. De Tweetjam is een nieuwe manier om interactief te communiceren met een geïnteresseerd publiek. Dat het evenement veel aandacht trok blijkt uit de ranking op de lijst met meest populaire Twitter-onderwerpen waar het evenement zelfs een keer op nummer één stond.

Aan de tweetjam doen een aantal chefs mee, van diverse restaurants. Het initiatief is in handen van Koppert Cress en word ondersteund door een aantal vooraanstaande leveranciers in de gastronomie. Met de toepassing van de sociale media, zoals Twitter en Facebook en moderne technieken zoals live video (live streaming) via internet, is het mogelijk ook de jongere generatie professionals in de gastronomie te boeien en kan een levendige dialoog worden opgezet.

Een overzicht van de eerdere tweetjams is hier te vinden: http://benelux.koppertcress.com/content/tweetjam


Reageer »