Nederlanders in race voor stage bij Spaanse topkok

04/04/2012 4
Nederlanders in race voor stage bij Spaanse topkok

Twee Nederlanders maken kans op een stage bij de Spaanse driesterrenkok Martin Berasategui. Prewien Changur en Luuk Hoffman horen bij de dertig belangstellenden die zich hebben geplaatst voor de tweede ronde van het project Basquestage. Zij horen 1 mei of ze bij de twee winnaars horen.

Liefst 139 (leerling-)koks meldden zich aan voor Basquestage, het stageproject van keukenleverancier Sammic en de Spaanse driesterrenkok Martin Berasategui. Dertig van hen plaatsten zich op basis van hun aanmeldformulier voor de tweede ronde. Daaronder twee Nederlanders: Prewien Changur van The Grand in Amsterdam en Luuk Hoffman, leerling van de sterklas van ROC Amsterdam.

De tweede ronde duurt tot zondag 22 april. In die fase moeten de dertig kandidaten zich uitgebreid presenteren. Onder andere door het maken van een video van maximaal 2 minuten waarin de kandidaat vertelt waarom hij of zij wil deelnemen aan de stage.

Deze videopresentatie moet worden ondersteund met een schriftelijke motivatie van maximaal 1000 woorden en een uitgebreid cv. Verder schrijven de dertig (leerling-)koks een blog, waarin de bereiding van een gerecht wordt weergegeven. Deze mag worden ondersteund door maximaal drie foto’s.

De twee winnaars worden dinsdag 1 mei via internet bekendgemaakt. Zij draaien volledig mee in de keuken van driesterrenchef Martin Berasatequi en mogen daarnaast deelnemen aan diverse culinaire activiteiten. Verder houden ze een blog bij en testen ze apparatuur van Sammic.

Dit jaar is het Koksgilde, voor het eerst, nauw betrokken bij Basquestage. Via de website van het gilde werd de stage aanbevolen door onder andere Robert Kranenborg en Theo van Rensch.

Filmpje van 1 van de deelnemers

Luuk Hofman heeft een filmpje gemaakt over zijn voorbereiding voor een eventuele stage in Spanje.


4 reacties »

 1. luukhoffman 04/04/2012 om 23:13 - Reply

  Ja , en Nederland moet natuurlijk winnen! Dus roep ik iedereen op die interesse op om me te steunen door me blog te volgen . komt binnenkort uit met alle mikmak erbij!

  Luuk Hoffman

 2. Carolien Elise 17/04/2012 om 15:27 - Reply

  Check out the extended version of the video!

  http://www.youtube.com/watch?v=el5-h5MS5qg&list=LLEJuLUpthZ7CJuVDZ7d34bA&feature=mh_lolz
  For more visit luukhoffman.com

 3. Carolien Elise 01/05/2012 om 19:25 - Reply

  De winnaars zijn bekend!

  Uit 170+ kandidaten over de hele wereld is het dan uiteindelijk zo ver. We hebben een Nederlandse winnaar! 1 mei 2012 werden de winnaars bekend gemaakt via de BasqueStage officiële website. Luuk Hoffman is de Nederlander die 1 van de twee posities heeft gewonnen. Momenteel werkzaam bij de Moerbei*.

  http://www.luukhoffman.com/an-unforgettable-final-i-am-going-to-spain/

 4. Irma van der Bas 24/11/2012 om 16:44 - Reply

  Hallo luuk, wat vind ik het vreselijk leuk om jou bezig te zien . Misschien ken je mij nog wel een beetje, ik ben de moeder van Michiel die in oman bij jou in de klas zat. Ik ben zelf ook een enorme kookgek en hoorde toevallig laatst over jouw waanzinnige talent. Via welk blog ben jij te volgen ? Heel veel succes en wanneer je terug bent kom ik een keer met Michiel eten in het restaurant waar je dan gaat werken. Groetjes, Irma van der bas

Reageer »