BioVak 2012 – De kok als ambassadeur van lekker en gezond eten

17/01/2012 0
BioVak 2012 – De kok als ambassadeur van lekker en gezond eten

Koksgildeleden kunnen op 19 januari gratis naar BioVak12 en genieten van een speciaal programma onder de titel De kok als ambassadeur van lekker en gezond eten
met o.a. Meesterkok Albert Kooy.

BioVak vindt plaats in het IJsselhallencomplex in Zwolle.
Bij de organisatie van Horeca congres en workshops wordt samengewerkt met o.a. Koksgilde
Het doel is vooral om duurzaam en biologisch werkende ondernemers in de land- en tuinbouw meer te betrekken bij de Horeca en andersom.

Programma Horeca congres

(op donderdag 19 januari):
11.00 uur – 12.30 uur Congres
12.30 uur – 13.30 uur Lunchpauze
13.30 uur – 14.15 uur Workshops, eerste ronde
14.30 uur – 15.15 uur Workshops, tweede ronde
15.30 uur – 16.15 uur Workshops, derde ronde
16.30 uur – 17.30 uur Bezoek Vakbeurs
17.30 uur Kookdemonstratie en proeverij

Het congresprogramma

Dick Slootweg, directeur Deli XL
“Biologische producten snel integreren in bedrijfsprocessen”
Machteld Huber, arts-onderzoeker, Louis Bolk Instituut
“Biologische producten – goed voor de gezondheid? – Resultaten van onderzoek”
Albert Kooy, SVH Meesterkok
“De Nieuwe Nederlandse keuken – een duurzame keuken van de toekomst”
Paneldiscussie met de inleiders o.l.v. Bertus Buizer, directeur Buizer Advies

De workshops

Leden kunnen drie workshops bijwonen en kiezen uit:

Eerste ronde (13.30 uur – 14.15 uur)
PRODUCT KWALITEIT
Waarin onderscheiden biologische producten zich van gangbare wat betreft smaak en
gezondheid? door Machteld Huber, arts-onderzoeker (Louis Bolk Instituut)
CERTIFICERING
Belang en mogelijkheden certificering biologische horeca door René Heusschen (Stichting EKO-keurmerk)
Tweede ronde (14.30 uur – 15.15 uur)
VERNIEUWDE KETENAANPAK
Tools voor een succesvolle ketengerichte aanpak van een meer biologische horeca
door Lasca ten Kate (Stichting De Mooie Maaltijd) e.a.
STREEK PRODUCTEN
Meerwaarde van identiteit en imago van de streek door Suzanne Stienen (Deli XL) en Eric van Veluwen (Deli XL / De Vale Ouwe)
Derde ronde (15.30 uur – 16.15 uur)
DUURZAME KEUKEN
De 5 principes van goed eten door Albert Kooy, SVH Meesterkok

Inschrijven voor BioVak12 op 19 januari 2012

Deelname aan congres en workshops is gratis voor alle Koksgildeleden met één introducé(e)!
Vul bijgaand formulier volledig in. Speciaal voor Koksgildeleden geldt deze dan als gratis toegangsbewijs voor BioVak 2012.


Reageer »